Te koop aangeboden

Hieronder boeken die ik te koop aanbied. Als er interesse is in een van de boeken of er zijn vragen neem dan contact met me op via de 'Contact' knop onderin het scherm of via het menu. Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten en alle inkomsten van de verkoop zullen worden gebruikt voor het in de lucht houden van deze website.

Titel: De dood in de ogen

Auteur: Hilde Huppert

Aantal pagina's: 115

ISBN: 90 10 03675 8

Druk: 1981

Uitgever: De Boekerij - Amsterdam

Prijs: 4,- euro (ex verzendkosten)

Conditie: Gelezen

 

Bij het uitbreken van de oorlog woonde Hilde samen met haar zoontje Tommy en haar ouders in een stadje in Silezië. Haar man Walter is enige tijd daarvoor naar Israel afgereisd. Als de Duitsers in september 1939 Teschen binnenvallen vlucht Hilde met Tommy naar een afgelegen plaats in polen. Niet lang daarna worden zij evenwel gearresteerd en op transport gezet naar het getto van Rzeszow. Hilde's hoop is nu gevestigd op Britse papieren die Walter hen zal opsturen, waarmee zij kunnen worden uitgewisseld tegen Duitsers die in handen zijn gevallen van de Engelsen. In afwachting van deze documenten kunnen zij een bevoorrechte positie innemen tegenover de Gestapo. 

Titel: Ellrich 1944-1945 (Franstalig boek)

Auteur: Manfred Bornemann

Aantal pagina's: 114

Druk: 2004

Uitgever: L'Amicale des Prisonniers 

Politiques de Dora et Kommandos - Belgique

Prijs: 5,- euro (ex verzendkosten)

Conditie: Zo goed als nieuw

 

Manfred Bornemann est originaire d'Ilfeld, situé près de Mittebau. Pendant des années, il s'est engagé dans l'étude historique et humaine des événements qui ont eu lieu dans sa région pendant la dernière guerre mondiale. Ses écrits sont précurseurs en la matière. Il y mène une recherche systématique et approfondie de tous les documents disponibles concernant Ellrich et ses camps annexes, sans négliger les rapports écrits ou publiés d'anciens prisonniers: a élargi un travail d'étude avec des informations obtenues auprès d'anciens prisonniers et de personnes impliquées dans la vie dans un camp de concentration. N'oubliez pas que cet ouvrage a été écrit en 1987.

Titel: Mijn belevenissen in de Duitse concentratiekampen

Auteur: Joh. Teunissen

Aantal pagina's: 153

ISBN: 90 435 0367 3

Druk: 2002

Uitgever: Kok

Prijs: 5,- euro (ex verzendkosten)

Conditie: Goed

 

Wie de namen ziet van de kampen waar Teunissen verbleef, weet dat dit een verhaal van dood en verschrikking zal zijn. Hoewel er al veel bekend is, maakt dit verhaal diepe indruk. De omstandigheden in de kampen, de zware en vaak zinloze arbeid, de afschuwelijke hygiënische situatie: het is nauwelijks voor te stellen hoe iemand dat ruim vier jaar kan doorstaan. Dit boek is behalve door de impact van de gebeurtenissen, ook indrukwekkend door de haast 'filmische' weergave.

Titel: Nummers die een ziel hebben

Auteur: E.P. 'Mom' Wellenstein

Aantal pagina's: 207

ISBN: 978 90 253 7048 0

Druk: 2013

Uitgever: Athenaeum

Prijs: 5,- euro (ex verzendkosten)

Conditie: Gelezen

 

Edmund Peter 'Mom' Wellenstein (1919) zat in het Delfts studentenverzet. Verdacht van illegale activiteiten werd hij door de bezetter opgepakt en gevangengezet in de strafgevangenis te Scheveningen: het Oranjehotel. In maart 1942 werd hij, op 22 jarige leeftijd, naar kamp Amersfoort gebracht. Dit concentratiekamp was een 'gemeen kamp' onder SS-regime. na zijn kamptijd begon Wellenstein zijn ervaringen op te schrijven. Tijdens de oorlog nog voltooide hij zijn manuscript waarvan getypte exemplaren vervolgens in de illegaliteit circuleerden. Een exemplaar is recentelijk teruggevonden. De tekst is zo indringend geschreven dat hij nu, bijna zonder wijzigingen, wordt uitgegeven.

Titel: Zwangsarbeit (Duitstalig boek)

Auteur: Dieter Pohl, Dietmar Süss, Constantin Goschler

Aantal pagina's: 256

Druk: 2010

ISBN: 3 935598 17 3

Uitgever: Stiftung Gedenkstätten Buchenwald und Mittelbau-Dora

Prijs: 7,- euro (ex verzendkosten)

Conditie: Nieuw in plastic

 

Begleitband zur internationalen wanderausstellung, herausgegeben. Die Ausstellung erzählt erstmals die gesamte Geschichte der NS-Zwangsarbeit und ihrer Folgenb nach 1945. Sie zeigt, dass Zwangsarbeit ein Massenphänomen war: 20 Millionen Menschen mussten während des Zweiten Weltkrieges in fast ganz Europa Zwangsarbeit für das national-sozialistische Deutschland leisten. Und sie verdeutlicht, wie die Zwangsarbeit von Beginn an Teil der rassistischen Gesellschaftsordnung des NS-Staates wurde: Die propagierte 'Volksgemeinschaft'. und die Zwangsarbeit der Ausgeschlossenen.