Overige

Hieronder een overzicht van overige documentatie die niet onder een van de andere onderwerpen valt.

Medaille Auschwitz herdenkingskruis 1939 - 1945. Klik op de foto voor meer informatie en een volledig overzicht van de medaille en het document.

Een houten Auschwitz-Birkenau stempel. Klik op de foto voor meer informatie en een volledig overzicht van de stempel.

Een herdenkingsmunt voor Buchenwald. Klik op de foto voor meer informatie en een volledig overzicht van de munt.

'Buchenwald' is een collectie van 22 reproducties van tekeningen gemaakt door Henri Christiaan Pieck. Veel van deze tekeningen heeft hij direct na de oorlog uitgewerkt van schetsen die hij in het kamp had gemaakt. Klik op de foto voor meer informatie en een overzicht van de tekeningen.

Een collectie van 35 reproducties van tekeningen uit 1945 gemaakt door Maurice de la Pintiere die jarenlang gevangen zat in concentratiekamp Dora. Als getalenteerd kunstenaar heeft hij al zijn ervaringen kunnen vastleggen in pakkende tekeningen. Klik op de foto voor meer informatie en een overzicht van de tekeningen.

Bij deze het oorlogsverhaal van Willem Jacobus de Klepper, geboren op 29 augustus 1927 in Rotterdam, die zijn ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog, vanaf het moment dat hij werd opgeroepen om zich te melden om tewerkgesteld te worden in het oosten, heeft opgeschreven. Klik op de foto voor meer informatie en het hele verhaal van W.J. de Klepper.