7 daagse reis door de Shoah geschiedenis 2018

Van 15 tot 21 augustus 2018 heb ik een 7 daagse reis door de Shoah geschiedenis gemaakt via Creativ EventZ. Deze organisatie organiseert verschillende reizen naar kampen en dit was de eerste keer dat ik met hen mee ben geweest en waarschijnlijk niet de laatste keer. Het was een zeer indrukwekkende reis met veel bijzondere locaties, mooie steden en leuke mensen. Enige nadeel kan zijn is dat je elke dag vroeg op moet staan om naar de voormalige kampen te gaan. Maar zeker bij Auschwitz en Birkenau is dit beter aangezien het anders erg druk is. Een aanrader voor geïnteresseerden!

 

Vanaf Eindhoven Airport zijn we naar Warschau gevlogen waar de groep van 20 personen zich verzamelde. Vanaf Warschau Airport hebben we de reis verder met de bus afgelegd. De volgende dag zijn we naar Chelmno gereden. De dag erop hebben we Treblinka en Sobibor bezocht. Daarna zijn we doorgereden naar Lublin waar we Majdanek en Belzec hebben gezien en de laatste dag was een lange tour door Auschwitz en Birkenau met een afsluitingsdinner in een Joods restaurant met live muziek in Krakau. De volgende dag vlogen we weer vroeg in de ochtend terug naar Eindhoven Airport.

 

Hieronder de foto reportage van deze reis met foto's van de voormalige concentratiekampen en Memorial Sites die we hebben bezocht. Klik op de foto van het gewenste kamp om de volledige foto reportage te bekijken.

Chelmno

Treblinka

Sobibor


Majdanek

Belzec

Auschwitz


Birkenau