3 daagse reis naar kampen in Duitsland

Van 24 t/m 26 mei 2022 heb ik een 3 daagse reis gemaakt naar voormalige concentratiekampen en Memorial Sites in Duitsland. Daar heb ik natuurlijk weer een fotoreportage van gemaakt. Hieronder een kort verslag.

 

Op 24 mei ben ik in de ochtend naar Bergen-Belsen Memorial gereden waar ik in de middag aankwam. Ik heb daar ongeveer 4 uur rondgelopen en vond het een schitterend natuurgebied waarbij ik de herten nog heb zien lopen. Dit in tegenstelling tot de plek waar alle gruwelijkheden hebben plaatsgevonden. In de namiddag ben ik doorgereden naar een hotel op een half uurtje van Buchenwald Memorial waar ik in de avond aankwam. Daarna was het eten, douchen en naar bed zodat ik vroeg op kon staan om de volgende dag naar Buchenwald Memorial te gaan. De volgende morgen was ik om 9:30 uur bij Buchenwald Memorial waar ik ook ca. 4 uur heb rondgelopen om alles te bekijken en foto’s te nemen. In de middag ben ik naar een hotel vlakbij Flossenbürg Memorial gereden waar ik in de namiddag aankwam. Aangezien er niet veel te doen was in de omgeving van het hotel werd het een avondje Netflix. De volgende morgen was ik om 9:00 uur bij Flossenbürg Memorial waar ik zo’n 3,5 uur heb rondgelopen. Daarna ben ik weer naar huis gereden waar ik in de avond aankwam. Vond het weer een bijzondere reis naar voormalige kampen die al langer op mijn lijstje stonden.

 

 

Hieronder de foto’s van de reportages die ik heb gemaakt van de verschillende voormalige concentratiekampen en Memorial Sites. Klik op de foto van het gewenste kamp voor een volledig overzicht van de reportage.

Bergen-Belsen

Buchenwald

Flossenbürg